SERVING TWO LOCATIONS

© 2019 STONESTHROW DESIGN, INC.

Urban Straw Bale House

This ninety year old masonry Tudor style home is situated in the Beach area of Toronto along the slopes of what was once a natural ravine.  It is perched on a challenging site, set mid-slope between the road in front and a lane way behind. 

There have been minimal alterations to the building since its construction. To honor this history, the beautifully paneled living and dining rooms were restored.  

 

The spaces that wrap around these original rooms allow an open flow, permitting the penetration of an abundance of natural light. A full-width two storey straw bale addition was constructed at the rear to create an open concept kitchen and family room.  A wall of triple glazed full height glazing extends the home out into the lush sloping backyard. 

 

 

Contractor: Fourth Pig Worker's Coop